Morotskaka med äppelsylt

Ingredienser

  • 4,8 dl fullkornsmjöl
  • 1,2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk kanel
  • ½ tsk muskotnöt
  • ½ tsk salt
  • 6 äggvitor
  • 2 äpplen
  • 2 morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnssäker form med smör eller olja.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, muskotnöt och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Lägg äggvitor, äpplen och morötter i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i 20 sek. Använd tampen för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
  7. Häll över de torra ingredienserna i skålen och rör om för hand.
  8. Häll smeten i en brödform eller på bakplåtpapper. Grädda i ugnen ca 25 min.

Comments are closed.