Kål-purjolökssoppa

Ingredienser

  • 1 (200 g) stor purjolök, rensad och sköljd, 0,5 cm tjocka skivor
  • 2 tsk olivolja
  • 335 g färsk grönkål, hackad, utan stjälkar
  • 960 ml grönsaks- eller hönsbuljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs purjolöken i olivolja tills den är mjuk. Lägg i grönkål och koka tills den har mjuknat.
  2. Tillsätt buljong och koka i 30 minuter på låg värme och låt svalna i 10-15 minuter, eller tills temperaturen når 65°C.
  3. Häll över soppan i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i 45 sek. tills soppan blir helt slät.
  7. Häll sedan tillbaka soppan till kastrullen och koka i 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Comments are closed.