Cheddarbröd med äpple

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 1,8 dl (80 g) pekannötter, hackade
  • 1,8 dl mellanmjölk eller sojamjölk
  • 2 ägg
  • 0,8 dl (75 g) smör
  • 1,2 dl socker
  • 2 ½ äpplen
  • 4,8 dl(230 g) cheddar, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj en ugnssäker brödform med smör eller olja.
  2. Blanda de första ovanstående 6 ingredienser i en skål.
  3. Lägg mjölk, ägg, smör och socker i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i 15 sek. Minska hastigheten till 5 och öppna luckan på locket.
  7. Tillsätt äpplen och cheddar genom luckan. Stäng luckan och mixa i 30 sek.
  8. Blanda de flytande och torra ingredienserna försiktigt för hand.
  9. Häll degen i brödformen eller på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 65 – 70 min.

Comments are closed.