Clam Bisque Provencale

Ingredienser

  • 2 lök
  • 4 selleri stjälkar
  • 1 ½ vitlöksklyftor
  • ½ morot
  • 2,5 msk olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 225 g musslor (endast köttet)
  • 2,5 dl vatten
  • 3,5 dl torrt vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 tsk timjan
  • 600 ml grädde
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Lägg lök, selleri, vitlök och morot i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 4.
  4. Mixa i 15 sek. tills allt är hackat.
  5. Stek den hackade blandningen med olivolja i en panna tills den mjuknar. Tillsätt tomatpuré och rör om.
  6. Tillsätt musslor, vatten, vin, örter och låt sjuda i 20 min.
  7. Vispa i grädden. Häll soppan i kannan och fäst locket.
  8. Välj hastighet 1 till en början.
  9. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 7.
  10. Mixa i 30 sek.
  11. Smaka av med salt och peppar.

Comments are closed.