Thailändsk pumpasoppa

Ingredienser

  • 2 msk (30 ml) olivolja
  • 1 lök, hackad i bitar
  • 1 msk tomatpuré
  • 600 g pumpa på burk
  • 2 msk ingefärspasta eller färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 720 ml höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 msk grön chili, finhackad
  • 1,8 dl kokosgrädde
  • 1,8 dl kokosmjölk
  • 1 msk citronsaft
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja i en panna tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, pumpa, ingefära, vitlök och buljong. Blanda runt ordentligt.
  2. Lägg alla ingredienser från pannan i  kannan och tillsätt chili, kokosgrädde, kokosmjölk och citronsaft. Fäst locket.
  3. Välj hastighet 1 till en början.
  4. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  5. Mixa i 20 sek.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Comments are closed.