Tranbär-nötbröd

Ingredienser

  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,4 dl fullkornsmjöl
  • 2,4 dl vetemjöl
  • 1 apelsin, skalad
  • 5cm lång skiva apelsinskal
  • 0,6 dl olivolja
  • 2,5 dl (225 g) socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl färska tranbär
  • 1,2 dl (60 g) valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnssäker form med smör eller olja.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål.
  3. Lägg apelsin, olja, socker och ägg i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i ca 35 sek. Stäng av maskinen.
  7. Häll över de torra ingredienserna och blanda för hand tills det blir en fin smet. Lägg i färska tranbär och nötter.
  8. Häll smeten i brödformen. Grädda i ugnen i ca. 1 timme.

Comments are closed.