Curry-lins dippsås

Ingredienser

  • 2,5 dl (190 g) linser
  • 720 ml hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk druvkärneolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1,2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk curry
  • salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningar, ca 20 min.
  2. Lägg linser, olja, yoghurt och curry i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1 till en början.
  4. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  5. Mixa i 1 min. Använd tampen för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
  6. Använd mer buljong vid behov.
  7. Krydda med salt och svartpeppar.

Comments are closed.