Pound Cake med färsk ingefära

Ingredienser

  • 5,5 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 1,2 dl naturell yoghurt
  • 0,5 dl sojamjölk eller mellanmjölk
  • 3 ägg
  • 170 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 x 1,5 cm skiva citronskal
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ tsk färsk ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnsäker form med smör eller olja.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Lägg resten av ingredienserna i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i 45 sekunder.
  7. Häll i skålen med torra ingredienserna och rör om noga.
  8. Häll smeten i brödformen eller på en bit bakplåtspapper. Baka i ugnen i 1 timme och 15 min.

Comments are closed.