Nederländsk äppelpannkaka

Äpplen

  • 2 msk (30 g) smör
  • 3 äpplen, klyftade
  • ¼ kopp (50 g) pärlsocker
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk muskotnöt
  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj sedan en ugnsäker form.
  2. Stek äppelklyftorna i smör med socker, kanel och muskotnöt.
  3. Häll i formen och ställ åt sidan.

Pannkaka

  • 3 ägg
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 1,2 dl mellanmjölk eller sojamjölk
  • 1 msk grädde eller naturell yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  1. Lägg alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 30 sek. Stäng av maskinen.
  5. Häll smeten över äpplena. Grädda i ca 20 min.
  6. Toppa med pärlsocker och servera.

Comments are closed.