Ingefärsbröd

Ingredienser

  • 3,5 dl fullkornsmjöl
  • ¾ tsk kanel
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk kryddnejlika
  • 1,2 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl melass
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 äpple
  • 1,5 cm bit ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnsäker form med smör eller olja.
  2. Blanda vetemjöl, kanel, bikarbonat, bakpulver, salt och kryddnejlika i en skål . Ställ åt sidan.
  3. Lägg vatten, ägg, melass, socker, äpple och ingefära i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High)
  6. Mixa i 1 min. Använd tampen för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
  7. Häll över de torra ingredienserna i skålen och blanda försiktigt för hand.
  8. Häll sedan allt i en ungsäker form eller på bakplåtspapper.
  9. Grädda i ugnen i 20 – 25 min.

Comments are closed.