Fullkornsbröd med banan och nötter

Ingredienser

  • 4 dl fullkorns vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,6 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 4 msk smör
  • 0,8 dl mjölk
  • 1 tsk citronskal
  • 2 mogna bananer, skalade
  • 4 msk äppelmos
  • 1,6 dl valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180˚C. Smörj en 21 cm x 11 cm brödform.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
  3. Lägg i ägg, socker, smör, mjölk, citronskal, bananerna och äppelmos i kannan och sätt på locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten långsamt till 5.
  6. Mixa i 10-15 sek eller tills  ingredienserna blandats.
  7. Häll över innehållet från kannan i skålen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt för hand.
  8. Rör sedan ner nötter i smeten, spara några att strö på toppen.
  9. Grädda i ugnen i 60 min eller tills brödet inte är kladdigt i mitten längre.

Comments are closed.