Thai vårrullar

Ingredienser

  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 4 kaffir limeblad eller 2 tsk lime skal
  • 1 msk nama shoyu
  • 2 röda chili
  • 1,2 dl mandelsmör (raw)
  • 2 msk pressad citron
  • 2,5 dl vatten
  • 1 medelstor zucchini, skalad med julienne skalare
  • 2,5 dl mungböngroddar
  • 1/2 knippe basilikablad
  • 1/4 knippe myntablad
  • 1-2 thaichili, finhackad
  • 4-5 stora salladsblad (Collard greens, liknar grönkål)

Gör så här

  1. Lägg olivolja, lime blad, nama shoyu, röd chili, mandelsmör, citronsaft och vatten i  kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High)
  4. Mixa i 30 sek, tills slät. Ställ åt sidan.
  5. För att fylla en rulle, lägg ett salladsblad platt på bordet, (den mörkgröna sidan nedåt om du använder collard greens). Lägg zucchini, böngroddar, basilikablad, myntablad och thai chili längs den nedre kanten av varje blad.
  6. Rulla upp varje salladsblad från botten till en tajt cylinder. Du kan välja att göra fler rullar med mindre fyllning, eller bara fyra rullar med mer fyllning. Servera med Thai dippsås.
  7. Rullarna håller en dag. Förvara dippsåsen separat; den håller fyra dagar i kylen.

Comments are closed.