Morot-apelsinsoppa med ingefära

Ingredienser

  • 500 g morötter, hackade
  • 2 medelstora lökar, skalade skivade
  • 2,5 cm färsk ingefära eller 1,5 tsk ingefärspasta
  • 2 msk (30 g) smör
  • 950 ml grönsaks- eller hönsbuljong
  • 3 apelsiner, skalade, halverade
  • 0,5 cm bit apelsinskal
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Fräs morötter, lök och ingefära i smör tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt  475 ml buljong. Låt sjuda.
  3. Lägg apelsiner, apelsinskal och innehållet i kastrullen i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i 30-45 sek tills slät. Justera konsistensen med återstående buljong buljong.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan varm eller kall. Garnera med gräddfil och hackad koriander.

Comments are closed.