Smör

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1/8-1/4 tsk salt, efter egen smak

Gör så här

  1. Häll grädden i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa tills blandningen är tjock och du hör en förändring i maskinljudet.
  5. Stäng av maskinen och skrapa ned innehåller på sidorna i kannan med en spatel för att få massan i mitten av kannan.
  6. Välj hastighet 5.
  7. Starta maskinen och mixa i 5 sekunder, stäng av och skrapa sidorna igen.
  8. Upprepa detta flera gånger tills blandningen börjar flyta lättare och det börjar formas vätska.
  9. Blenda ytterligare några sekunder tills fast smör fastnar i mitten av kannan, ovanpå bladen.
  10. Placera smöret i en fin sil för att rinna av. Arbeta smöret med en spatel för att avlägsna så mycket vätska som möjligt.
  11. Sätt smöret i en skål och smaka av med salt.
  12. Förvara i en lufttät behållare.

Comments are closed.