Dish D’Lish Cranberry vinägrett

Recept: Chef Kathy Casey

Ingredienser

  • 60 g färska eller frysta tranbär
  • 0,5 dl socker
  • 1,2 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk Dijon senap
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk malen svartpeppar
  • 1,8 dl vegetabilisk olja

Gör så här

  1. Blanda tranbär, socker och vinäger i en liten kastrull och koka på medelvärme tills tranbären ”poppar”, ca 4-5 minuter.
  2. Ta bort från värmen och låt svalna.
  3. Lägg blandningen i kannan, tillsätt Dijon, apelsinjuice, salt och peppar och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i 20 sek.
  7. Sänk hastigheten till 5 och öppna luckan på locket.
  8. Ringla i oljan genom luckan på locket. Dressingen bör bli slät.
  9. Servera över Endive sallad med rostade päron, hasselnötter, och ädelost.
  10. Dressingen håller i upp till 2 veckor i kylskåp.

Comments are closed.