Endive sallad med rostade päron, hasselnötter, och ädelost

Recept: Chef Kathy Casey

Ingredienser

  • 2 oskalade mogna päron, fasta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/4 tsk  salt
  • 1 huvud frisésallad
  • 2 huvuden belgisk endive
  • 1 litet huvud radicchio, skivad (ca 5 dl)
  • 80 g ruccola
  • Dish D’Lish Cranberry vinägrett
  • 1,2 dl (68 g) smulad ädelost
  • 40 g torkade tranbär
  • 1,2 dl hasselnötter, rostade och grovhackade

Gör så här

  1. Ugnsstek päronen: värm ugnen till 260˚C. Kärna, skär på tvären i 2,5 cm bitar
  2. Sprid päronen på en bakplåt med hög kant lätt sprayad med vegetabilisk olja och stek i 7 till 10 minuter, eller tills lätt karamelliserad.
  3. Placera de rostade päronen i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Mixa i  6-7 min eller tills tjock ånga kommer ut från det ventilerade locket.
  7. Förbered Dish D’Lish Cranberry vinägrett.
  8. Skär rotänden och ca 2,5 cm av toppen av friséen.
  9. Skölj friséen ordentligt, dela huvudet i bladen och torka bladen.
  10. Skär av stjälkändarna av endiven, halvera huvudena på längden, skär sedan i tunna strimlor.
  11. Kasta frisé och endive i en stor, djup skål med det återstående gröna och ca 1,2 dl (120 ml) av vinägrett.
  12. Dela upp det gröna på stora tallrikar. Toppa varje sallad med päron, ost, tranbär och hasselnötter, dela jämnt. Häll på ytterligare dressing.

Obs: Du kan laga päronen upp till 1 dag i förväg. Om du gör det, låt dem svalna ordentligt innan kylning, ta sedan fram dem i rumstemperatur ca 1 timme före servering.

Comments are closed.