Chipotle ostfondue

Ingredienser

  • 2,4 dl  lageröl eller hönsbuljong
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 – 1,5 chipotle chilipeppar i burk
  • 1/4 tsk mald muskot
  • 1 tsk färskmalen svart peppar
  • 230 g Gruyere ost, tärnad
  • 230 g Emmental ost, tärnad
  • 1 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser förutom koriander i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 2-3 min eller tills blandningen är jämn och varm.
  5. Sänk hastigheten till 4. Öppna luckan på locket.
  6. Lägg koriander genom  luckan på locket. Stäng luckan och mixa i ytterligare 10 sekunder.
  7. Häll blandningen i fonduegrytan.
  8. För ostfondue, börja alltid med tärnade ostar, kalla från kylskåpet. För att äta som dipp, prova tortilla chips, rökt eller torkad korv, kokta säsongsgrönsaker, paprika och tomatklyftor.

Comments are closed.