Vallmofrö fyllning

Ingredienser

  • 4,8 dl vallmofrön
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,2 dl strösocker
  • 2 tsk osaltat smör
  • 2 tsk citronskal

Gör så här

  1. Mal vallmofröna: lägg dem i Vitamix torrkanna och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 10 sek. Stoppa maskinen och skrapa kannans sidor med en spatel.
  5. Fäst locket och fortsätt mala i ytterligare 15 sek, eller tills önskad konsistens uppnåtts.
  6. Mät upp 2,4 dl (142 g) malda vallmofrön. Frys återstående frön i en lufttät behållare.
  7. Fyllning: Blanda 2,4 dl (142 g) malda vallmofrön, mjölk, socker, smör och citronskal i en medelstor kastrull.
  8. Värm på låg värme i 30-45 min eller tills önskad tjocklek uppnåtts, rör om ofta.
  9. Ta av från värmen, rör om då och då för att svalna. När blandningen har svalnat, förvara den i kylskåp.

 

Comments are closed.