Vattenmelon-gazpacho

Vattenmelon gazpacho

Ingredienser

  • 1 stor röd paprika
  • 1 majskolv
  • 450 g vattenmelon, hackad, utan frön
  • 1,1 kg mogna röda tomater, grovt hackade
  • 450 g gurka, skalad, grovt hackad
  • 1 chipotle i adobo, utan frön, grovt hackad
  • 2 tsk chipotle adobosås
  • 2 salladslökar, vita och gröna delar
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 3 msk limejuice
  • 0,8 dl (5 g) färsk koriander, grovt hackad
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta paprikan över öppen eld tills den svartnar. Lägg den i en papperspåse i 5 min, dra sedan av det förkolnade lagret samt ta bort frön och stam. Rosta majs över öppen eld, snurra den i lågan tills majsen förkolnat.
  2. Grovhacka den rostade paprika och skär bort majssäden från kolven. Blanda i en stor skål tillsammans med vattenmelon, tomater och gurka.
  3. Lägg i chipotle, adobo sås, salladslökar, vitlök, limejuice, koriander, olivolja, salt och blanda lätt.
  4. Häll över blandningen i omgångar i kannan och fäst locket.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, sedan till full effekt (High).
  7. Mixa i 30 sek.
  8. Häll över i en kanna eller stor skål och låt svalna ordentligt innan servering.

Comments are closed.