Aprikos-BBQ glasyr

apricot-ancho barbecue glaze

Ingredienser

  • 6 strimlor bacon, hackad
  • 3,5 dl gul lök, hackad
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 1,8 dl ketchup
  • 1,8 dl apelsinjuice
  • 1,8 dl råsocker
  • 0,6 dl maltvinäger
  • 2 ancho chili, tärnad
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk torr senap (pulver)
  • 1 tsk Tabasco sås
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen svart peppar
  • 1 kopp (242 g) aprikoser, i burk, avrunna, eller färska

Gör så här

  1. Fräs bacon i en stor stekpanna på medelvärme tills det blir frasigt, ca 4 min. Tillsätt lök och fräs tills brunt, ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.
  2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka tills aprikoserna är mycket mjuka, ca 10 min. Krydda såsen och smaka av med extra salt och peppar, om det behövs.
  3. Häll över såsen i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, sedan till full effekt (High).
  6. Mixa i 30 sek, tills relativt slät.
  7. Glasyren är klar att användas, alternativt kylas och förvaras i en täckt behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Comments are closed.