Rostad blomkål med citron-persilja sås

Ingredienser

  • 1,4 kg blomkål, skuren i buketter
  • 1,2 dl (120 ml) olivolja
  • 4,75 dl (60 g) färsk bladpersilja
  • 1 tsk citronskal
  • 4 msk (60 ml) färsk citronsaft
  • Salt och svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 ° C.
  2. Blanda blomkål med 4 msk olivolja. Placera på en bakplåt och stek i ugnen i 25 till 30 minuter. Ta ut ur ugnen och ställ åt sidan.
  3. Lägg resterande 4 msk olivolja, persilja, citronskal, och citronsaft i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 8.
  5. Använd pulsfunktionen 6-8 gånger.
  6. Blanda med blomkål och servera.

Comments are closed.