Grekisk Sallad med Faux Feta

Ingredienser

För Faux Feta

  • 2,5 dl (140 g) rostade, osaltade hela cashewnötter
  • 1 tsk havssalt
  • 3 msk (45 ml) extra virgin olivolja
  • 2 msk (30 ml) plus 2 tsk citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, skalade

För Sallad

  • 4 tomater, skivade
  • 1 gurka, skivas tunt
  • 2,5 dl (115 g) rödlök
  • 1 ¼ dl (100 g) Kalamata oliver
  • 2 msk (30 ml) extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Lägg i citronsaft, vinäger, olivolja, salt, oregano, dill, timjan, vitlök och cashewnötter i kannan och  fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 8.
  4. Blanda i 30 sekunder, använd staven vid behov för att pressa ingredienserna mot bladen.
  5. Sätt in i kylskåpet i 30 till 45 minuter.
  6. Lägg gurka och tomater på en tallrik. Garnera med rödlök, oliver, och faux feta. Ringla med olivolja.

Comments are closed.