Gör ditt eget blomkålris

Vi på Vitamix älskar spännande nya recept, där vi får använda får blender för att testa oss fram i köket. Här är ett gott och nyttigt recept för dig som söker ett alternativ till ris.

INGREDIENSER

1 medelstor blomkål, hackad i små bitar
2 ägg (du kan använda ett ägg och tre matskedar äggvitor)
1 stjälk av salladslök, tunt skivad
½ medelstor lök, tärnad
1 ½ matsked kokosolja
1 tsk sojasås
½ tsk salt
2 msk vatten eller hönsbuljong

Addera andra råvaror för att sätta din egna personliga touch.

SÅ HÄR GÖR DU

Börja med att lägga ned blomkålen i din Vitamix och pulsera fram och tillbaka på olika hastigheter för att få till ”ris-konsistensen”.

1. Scrambled ägg. Använd en stor panna, värm ½ matsked kokosolja på medelvärme, gör din scrambled ägg enligt tycke och smak och ställ sedan åt sidan när du är klar.

2. Koka ”ris”. Använd samma panna, tillsätt lite mer kokosolja i medelvärme. Lägg i löken och koka i 3 minuter tills de blir något mjuka. Öka sedan värmen lite och tillsätt blomkål, salt och vätska (vatten eller hönsbuljong). Rör om så att blandas ordentligt. Täck pannan med lock och koka på medelhög värme i 5 minuter. Ta bort locket och koka i ytterligare 3-4 minuter för att ”torka” av ”riset”.

3. Tillsätt ägg, soja och salladslök. När blomkålsriset är kokt, lägg i äggröran. Stek i ½ minut och tillsätt sojasås (eller tamari). Stek ordentligt tills att allt stelnar till lite, en hel del vätska kan finnas kvar annars. Tillsätt salladslöken i sista minuten innan du är redo att ta bort stekt blomkålriset från värmen. Denna sista process bör inte ta längre tid än 3-4 minuter.

Saknar du en ingrediens i receptet kan du addera dina egna råvaror för att sätta din personliga touch.

Färdig! Njut!

HITTA DIN ÅTERFÖRSÄLJARE AV VITAMIX HÄR – BUTIKER OCH WEBBSHOPPAR!

Comments are closed.