Gör hemmagjord ketchup med din Vitamix

Åh vad vi älskar att experimentera i köket med Vitamix. Det finns inga gränser för vad vi kan använda en blender till. Men ibland är det skönt att använda den till de allra enklaste recepten – som att göra en god juice eller varför inte hemmagjord ketchup!

Ingredienser

2 teskedar jungfruolja
1 näve körsbärstomater
½ dl hackad lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk rå äppelcidervinäger
½ tsk Worcestershire sås
¼ tsk oraffinerat havssalt
8 urkärnade dadlar

Så här gör du!

Värm ugnen till 400 grader.

Placera tomaterna på bakplåten, dugga med olja och rör om; grilla sedan tomaterna i 40 minuter. Ta bort plåten ur ugnen, tillsätt hackad lök och stek tomaterna med löken i ytterligare 20 till 25 minuter, eller tills tomaterna är mycket mjuka.

Ta tomaterna ur ugnen och ställ åt sidan för att svalna.

Tillsätt kylda tomater och lök i din Vitamix tillsammans med vitlök, tomatpuré, äppelcidervinäger, Worcestershire-såsen, salt och dadlar. Kör runt till att du får en krämig konsistens.

Klart!

OBS! Din hemmagjorda ketchup kommer att hålla i kylen i cirka tre till fyra veckor om den förvaras i en förseglad glasbehållare.

HITTA DIN ÅTERFÖRSÄLJARE AV VITAMIX HÄR – BUTIKER OCH WEBBSHOPPAR!

Comments are closed.