Gingersnap Cookies

Nu kommer högtiden då vi kanske bakar som mest – vilken tur att Vitamix kan användas till alla smetar och degar!

Julen kan få vem som helst att vilja slänga på sig ett förkläde och gå all-in i köket. Det finns säkert många som har höga ambitioner i början, men med allt annat som ska hinnas med kan det blir mer stress än mys… Julen borde vara till för att ta det lugnt och återhämta sig efter året som varit!

Att tillåta sig att äta vad man vill och bara ta det lugnt i soffan framför en bra film – det är vad alla borde få göra i december.

Här kommer recept på mumsiga ingefärs-och kanelkakor (ca 24 st)

Du behöver:

  • 2,5 dl fullkornsmjöl

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 1 msk malen/riven ingefära

  • 2 tsk bikarbonat

  • 1 tsk malen kanel

  • 1/2 tsk salt

  • 1 ägg

  • 4 msk melass (kan bytas ut mot vilket sirap som helst)

  • 2,5 dl strösocker

  • 1,8 dl Earth Balance margarin (kan bytas ut mot vanligt smör)

  • 0,8 dl kanel – och sockerblandning

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Blanda mjöl, ingefära, salt, bikarbonat, malen kanel i en bunke. Ställ åt sidan.

  3. Ägg, melass, socker och margarin läggs i mixern (i nämnd ordning). Sätt på locket!

  4. Välj Variabel 1.

  5. Sätt på maskinen och öka upp till hastighet 10, sedan till högsta. Mixa i 15 sekunder.

  6. Häll över den mixade vätskan till bunken med de torra ingredienserna. Blanda ihop till en deg och låt sedan stå kylt i 30 minuter.

  7. Rulla till små bollar (ca 2,5 centimeter), och rulla sedan i kanel-och sockerblandningen. Placera sedan på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att inte placera kakorna för nära varandra. Ett mellanrum på 5 centimeter är en bra utgångspunkt.

  8. Baka i ugnen i 10-12 minuter!

Köp en fin burk och ge bort kakorna när ni ska på glöggfika!

Comments are closed.