Äggtoddy-cheesecake

Vitamix har tagit en av julens favoriter till en ny nivå – Cheesecake med smak av Äggtoddy. Mums!

Du behöver:

  • 2,5 dl krossade kex (förslagsvis Digestive eller andra sötade)

  • 2 msk strösocker (till botten)

  • 3 msk smält smör

  • 2,5 dl cream cheese

  • 2,25 dl strösocker

  • 3 msk vetemjöl

  • 1,8 dl äggtoddy

  • 2 ägg

  • 2 msk rom

  • 1/2 tsk muskot

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Blanda krossade kexen, socker och smör i en bunke och lägg sedan i botten på en rund form.

  3. Ställ in i ugnen i 10-15 min tills den fått en gyllene färg.

  4. I mixern: lägg i cream cheese, socker, vetemjöl, äggtoddy, ägg, rom och muskot och sätt på locket.

  5. Välj variabel 1.

  6. Öka långsamt till effekt 10, sen till högsta.

  7. Mixa i 30 sekunder.

  8. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, ställ in i ugnen i ytterligare 45-50 minuter eller tills den fått rätt konsistens.

  9. Låt stå och svalna innan du tar bort formen.

  10. Ställ in i kylen. Serveras kall!

Enjoy:)

 

 

Comments are closed.