Ingefärs-och kanelkakor

Ingredienser

  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk malen/riven ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 4 msk melass (kan bytas ut mot vilket sirap som helst)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,8 dl Earth Balance margarin (kan bytas ut mot vanligt smör)
  • 0,8 dl kanel – och sockerblandning

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda mjöl, ingefära, salt, bikarbonat, malen kanel i en bunke. Ställ åt sidan.
3. Ägg, melass, socker och margarin läggs i mixern (i nämnd ordning). Sätt på locket!
4. Välj Variabel 1.
5. Sätt på maskinen och öka upp till hastighet 10, sedan till högsta. Mixa i 15 sekunder.
6. Häll över den mixade vätskan till bunken med de torra ingredienserna. Blanda ihop till en deg och låt sedan stå kylt i 30 minuter.
7. Rulla till små bollar (ca 2,5 centimeter), och rulla sedan i kanel-och sockerblandningen. Placera sedan på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att inte placera kakorna för nära varandra. Ett mellanrum på 5 centimeter är en bra utgångspunkt.
8. Baka i ugnen i 10-12 minuter!

Comments are closed.