Krabb- och paprikasoppa

Ingredienser

  • 0,6 dl hackad lök
  • 1 msk olivolja
  • 2,25 dl kycklingbuljong
  • 2,25 dl matlagningsgrädde blandad med 1 msk vetemjöl
  • 3 st stora röda paprikor (ca 500 g) rostad
  • 270 g krabbkött
  • 1 msk pressad citron
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1/4 tsk salt

Gör så här

1. Bryn löken i olivolja

2. Lägg i löken i kannan tillsammans med buljong, matlagningsgrädde och mjöl, paprika, citronjuice och cayennepeppar.

3. Välj hastighet 1.

4. Starta mixern och öka långsamt till hastighet 10, sedan till högsta effekten (high).

5. Låt mixa i 6 minuter eller tills soppan börjar ryka. Salta.

6. Ändra till hastighet 2, öppna luckan på locket och häll ned krabbköttet. Stäng sedan av maskinen och servera med en gång (gärna tillsammans med bröd och något gott vin)

Comments are closed.