Förkylningstider

Perfekta soppan nu när det är högsäsong för influensa och förkylningar.

Att få i sig vätska och mat är såklart extra viktigt när man är sjuk, men det är oftast det sista vi tänker på, men soppa är oftare lite lättare att få i sig. Den här varianten innehåller ingefära och vitlök som gör oss extra gott när vi inte är på topp! Den är dessutom vegansk och raw, men kan förstås också ätas varm.

Ingredienser

  • 7 dl (227 g) shiitake

  • 2 msk soja

  • 1,2 dl-2,4 dl olivolja

  • 3 msk miso, brun eller vit

  • 2,5 x 2,5 cm färsk ingefära, skalad

  • 1 vitlöksklyfta, skalad

  • 720 ml vatten

  • 1 schalottenlök, hackad

Gör så här

  1. Marinera shiitakesvampen i soja samt 3 msk olivolja. Ställ åt sidan.

  2. Lägg i miso, resterande olivolja, ingefära, vitlök och vatten i kannan och fäst locket.

  3. Välj hastighet 1.

  4. Starta maskinen och öka till hastighet 10, sedan till full effekt (high).

  5. Mixa i 30 sek.

  6. Servera i djupa skålar toppad med shiitake och schalottenlök.

 

Comments are closed.