Vegetarisk köttfärslimpa

Ingredienser

  • 1 Zucchini, skuren i bitar (x 5 cm)
  • 1 röd paprika, ångad, tärnad, utan frön
  • 1 gul paprika, ångad, tärnad, utan frön
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0,6 dl olivolja
  • 450 g champinjoner
  • 0,6 dl balsamvinäger
  • 1,8 dl ketchup (Recept hemlagad ketchup)
  • 1,2 dl näringsjäst (bjäst)
  • 1,2 dl havremjöl
  • 0,6 dl havregryn
  • 1 stort ägg
  • 3 msk färsk persilja, grovt hackad
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Fäst locket på kannan, men öppna luckan (lockproppen).
  3. Välj hastighet 3.
  4. Starta maskinen och släng ned en zucchini-bit i taget genom locket. Använd tampen om det behövs för att pressa ned bitarna mot bladen.  Häll sedan över zucchinin i en skål.
  5. Repetera steg 3 med paprika och vitlök.
  6. Värm upp en stor stekpanna på spisen på medelvärme, släng ned champinjonerna och stek tills vätskan avdunstat.
  7. Lägg sedan ned paprika, zucchini, timjan och vitlök i stekpannan tillsammans med svampen. Stek tills all vätska avdunstat.
  8. Tillsätt balsamvinäger och låt det avdunsta till hälften.
  9. Addera ketchup, havregryn, havremjöl, näringsjäst och persilja blandningen, rör runt ordentligt så alla ingredienser blandas. Ställ åt sidan och låt svalna i 15 minuter.
  10. Tillsätt ägg, rör om.
  11. Förberedd en 20 cm x 10 cm ugnsform med bakplåtspapper och smör/olja.
  12. Häll över blandningen i formen och ställ in i ugnen i 45 minuter.
  13. När den är klar, låt stå och svalna i ca en timme, dela i 10 portioner.
  14. För att servera, placera ut portionerna på en bakplåt.
  15. Ställ sedan in i ugnen igen på 180 grader i 10 minuter.

Comments are closed.