Citronsallad med kålpesto

Ingredienser

  • 2,5 dl korngryn, kokt och svalnat
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 1,2 dl + 2 msk olivolja
  • 1,2 dl (70 g) torkade vinbär
  • 1 msk schalottenlök, hackad
  • 175 g grönkål (utan stjälk), bruten i delar
  • 1 msk citron

Gör så här

  1. Häll ned 2 msk olivolja i en liten kastrull. Lägg ned vinbär och schalottenlök och stek på medelhög värme, under omröring tills löken fått en gyllenbrun färg (ca 3 min). Blanda sedan ned korn och pinjenötter.
  2. Lägg ned kål och citronjuice i mixern i ovannämnd ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 4.
  4. Starta och stäng av maskinen 8-10 gånger för att hacka kålen, använd tampen vid behov för att pressa ned ingredienserna mot bladen.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Starta maskinen och öka långsamt till hastighet 8.
  7. Öppna luckan på locket och ringla långsamt ned olivoljan, sätt på locket på luckan igen.
  8. Mixa i 15 sek eller till önskad konsistens.
  9. Blanda sedan med kornblandningen och servera.

Comments are closed.