Hemmagjord buljong

När du har slut på buljongtärningar hemma, se nedan hur du enkelt och snabbt och kan koka ihop din egen buljong.

Grönsaksbuljong:

1. Fyll en kastrull med vatten, sätt på spisen på medelhög värme.

2. Beroende på vad du tänkt göra för soppa av buljongen; lägg ned ingredienser som passar för ändamålet – inkludera rester och skal från de grönsaker du hackat för att använda i själva soppan.

3. Låt koka upp för att sedan sjuda under lock i 10 minuter.

4. Plocka sedan ur alla bitar så det bara är vätskan kvar. Släng resterna som matavfall.

Hönsbuljong:

1. Lägg ned 1 msk olja i en stor kastrull och värm på medelhög värme.

2. Släng ned några kycklinglår tillsammans med lök och stek tills kycklingen inte längre är rosa. Sänk till låg värme och låt kycklingen fortsätta tillagas i ca 20 min.

3. Öka värmen igen till hög temperatur och häll ned 2 liter vatten tillsammans med 1 tsk salt och två lagerblad.

4. När allt börjat koka, sänk till låg temperatur och låt sjuda under lock i 20-30 min. När det är färdigt, ta ur allt innehåll och använd vätskan som buljong.

 

 Se gärna vår receptbank för lite ”sopp-inpspiration”

Källa: Vitamix.com

Comments are closed.