Inled hösten med Mexikansk Street Food

Prova på att grilla majskolvar i helt ny tappning – på det mexikanska viset.

Ingredienser

  • 5 stora äggulor
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 msk pressad limejuice
  • 1,5 tsk torr senap
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk malen svartpeppar
  • 2,5 dl rapsolja
  • 6 st grillade majskolvar
  • 45 g (4 msk) smulad queso ost (ex. queso fresco)

Gör så här

  1. Lägg i äggulor, citronjuice, limejuice, senap, vitlök, salt och peppar i Vitmix kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka långsamt till hastighet 5. Mixa i 10 sekunder.
  3. Minska till hastighet 3 och ta bort luckan på locket. Ringla långsamt ned rapsolja och fäst sedan locket igen.
  4. Öka långsamt hastigheten till högsta effekt och mixa i 15-20 sekunder, eller tills såsen är emulgerad.
  5. Pensla på majonnäsen på de grillade majskolvarna och smula över osten.

Comments are closed.